Esittelyssä Tiina Tarkkala

Koulutukseni: Valmistunut ratsastuksenopettajaksi 70-luvun lopulla Hevosopistolta. 2013 ¬-Valmentajan ammattitutkinto, Vierumäen Urheiluopisto. Lisäksi päivitän osaamistani jatkuvasti osallistumalla erilaisille hevos- ja ratsastusalan sekä urheilun kursseilla, seuraamalla klinikoita jne.

Olen ollut päätoimisena ratsastuksenopettajanana eri ratsastuskouluissa 1977 – 2007, mm Evitskogin Ratsastuskoulussa 1991-2000, Solbackan Ratsastuskoulussa 2000-2004. Näiden ohella valmensin samalla eritasoisia ratsastajia omien hevostensa kanssa, joukossa useita silloisella kansallisella tasolla kilpailevia poni- ja junioriratsukoita. Pisimmälle päässyt ”oma lapsi” on Ville Vaurio, jota valmensin shettiksistä nuorten vuosiin asti. Tällä hetkellä Ville on aloittanut GP-uransa jo kansainvälisestikin, ja on ollut erityisen sydäntä lämmittävää seurata läheltä hänen urapolkuaan ratsastuksen ja valmennuksen ammattilaiseksi.

Kurssipäivän aamu Porissa tammikuussa 2019.

Vuonna 2007 siirryin opettamaan ja valmentamaan päätoimisesti yksityisratsukoita, ja vuonna 2009 aloitin myös osakkaana täysihoitotallia pitävässä talliyrityksessä, Provincia-tallilla Nurmijärvellä. Opetuksen ja valmennuksen ohessa tallinpitäjänä vierähti 10 vuotta, irtaannuin talliyrityksestä syksyllä 2019.

Ratsastan edelleen säännöllisesti oppilaitteni ja valmennettavieni hevosia, mutta kilpaura jäi tauolle kun oma tytär alkoi valmentautua ja kilpailla tavoitteellisesti. Uran huiput olivat muutamat vaativa A – startit hevosella Dinil, joka löytyi ratsastuskoulusta kylläkin potentiaalisena, mutta nipin napin helppo A tasoisena, ja opetti minulle todella paljon.

Toimin myös Suomen Ratsastajainliiton Talent-programissa kouluratsastuksen vastuuvalmentajana, Hevosopistolla opettaja- ja valmentajanäyttöjen vastaanottajana ja mentorina, sekä aktiivijäsenenä ratsastusvalmentajien yhdistyksessä Equestrian Trainers Finland.

Tällä hetkellä minulla ei ole omaa hevosta, ja vapaa-aika kuluu koirien kanssa.